Ghost in the Shell

VANAF 30 MAART IN KRITERION

In Ghost in the Shell is Scarlett Johansson te zien als Major, een unieke combinatie tussen mens en cyborg die deel uitmaakt van de speciale eenheden.

Train To Busan (Busanhaeng)

VANAF 30 MAART IN KRITERION

De bloedstollende zombiethriller Train to Busan (meer dan vijf miljoen bezoekers in Zuid-Korea en officiële selectie van het Cannes filmfestival) gaat over de gescheiden zakenman Seok-woo die vast komt te zitten in een trein waarin een meisje zit dat besmet is met een zombie-virus.

Zero Days

VANAF 30 MAART IN KRITERION

In Zero Days gaat documentairemaker Alex Gibney op zoek naar de hackers die enkele jaren geleden malware verspreidden die bekendstaat als Stuxnet. Een virus zo krachtig dat geen computer ertegen bestand bleek.

Monk

VANAF 6 APRIL IN KRITERION

Monk is een dertienjarige hypochondrische jongen, zijn zusje Joni een rebellerende puber, zijn moeder Maria een flamboyante Spaanse en zijn vader Fabian een kunstenaar die met zichzelf in de knoop zit.

Lady Macbeth

VANAF 13 APRIL IN KRITERION

Lady Macbeth is een tragisch portret van een Katherine: een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die door een affaire met een jongere arbeider de kracht vindt om te vechten voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Aloys

VANAF 20 APRIL IN KRITERION

Aloys Ador is een eenzame privé-detective die met zijn vader werkt en woont. Wanneer hij wordt benaderd door een mysterieuze vrouw die hem in een hersenspelletje betrekt dat bekend staat als “telephone walking” ontdekt hij een denkbeeldig universum dat hem in staat stelt om te breken uit zijn isolement.

Get Out

VANAF 20 APRIL IN KRITERION

Een Afro-Amerikaanse jongen, reist met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie om kennis te maken met haar ouders...

Free Fire

VANAF 27 APRIL IN KRITERION

Wie in wapens handelt, weet dat daar risico’s aan verbonden zijn. Zeker als blijkt dat er bij de kopende én verkopende partij een stel heethoofden rondloopt met de vinger al aan de trekker.

Raw

VANAF 27 APRIL IN KRITERION

Regisseur Julia Ducournau maakt een origineel debuut met Raw waarin familierelaties, het studentenleven, seksuele uitspattingen en een afwijkend eetpatroon aan bod komen.

I Am Not Your Negro

VANAF 18 MEI IN KRITERION

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

Little Men

VANAF 18 MEI IN KRITERION

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn. Daar raakt hij bevriend met onderbuurjongen Tony. Als hun families ruzie krijgen over de huur besluiten zij te reageren met een belofte van stilte.