An Inconvenient Sequel

VANAF 23 NOVEMBER IN KRITERION

Tien jaar na de eerste film van Al Gore, An Inconvenient Truth, nu een vervolg: An Incovenient Sequal. Het klimaat schreeuwde toen al om aandacht en anno 2017 zeker. Onvermoeibaar strijd hij samen met talloze klimaatdeskundigen om een  invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid.

The Killing of a Sacred Deer

VANAF 30 NOVEMBER IN KRITERION

Steven (Colin Farrell) is een charismatische en briljante chirurg die een jonge tiener onder zijn vleugels neemt. In het begin mengt deze jongeling zich in het leven van de familie van Steven en ontregelt hij langzaam aan de dagelijkse gang van zaken. Hij wordt echter steeds zorgwekkender en dreigender. Er is maar één afloop mogelijk: een ondenkbare opoffering.

Thelma

VANAF 7 DECEMBER IN KRITERION

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt.

Jacob’s Ladder

ZONDAG 3 DECEMBER | 19:00 | LOS €8,-, COMBI-TICKET MET THELMA €15

Ter ere van Joachim Trier's nieuwe film Thelma draaien we voor de voorpremière van Thelma Trier's (naar eigen zeggen) grote inspiratiebron voor deze film: psychologische horror Jacob's Ladder van Adrian Lyne.

Instant Dreams

VANAF 14 DECEMBER IN KRITERION

Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid, die in 2008 het einde van de instant film aankondigde.

The Disaster Artist

VANAF 21 DECEMBER IN KRITERION

The Disaster Artist vertelt het verhaal achter het 2003 uitgebrachte The Room, de cultklassieker die weleens de Citizen Kane van de slechte films genoemd wordt. De regie van de film is in handen van James Franco, die tevens de rol van Tommy Wiseau speelt in de film.

You Were Never Really Here

VANAF 4 JANUARI IN KRITERION

Joe is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen.