T2: Trainspotting

NU TE ZIEN

De beruchtste junkies uit de jaren negentig zijn terug met nieuwe energie, nieuwe plannen en nieuwe verslavingen. 'Choose life. Choose Facebook, Twitter, Instagram and hope that someone, somewhere cares.’

Paterson

NU TE ZIEN

In Paterson geeft Jim Jarmusch een poëtische weergave van de schoonheid van het alledaagse leven van een buschauffeur en amateur-poëet Paterson (Adam Driver). De film is een liefdevol en kabbelend verslag van de dagelijkse routine.

Silence

NU TE ZIEN

De zoektocht naar hun vermiste mentor in het Japan van de zeventiende eeuw brengt de levens van twee jonge Jezuïtische priesters in gevaar. De aangrijpende, soms zenuwslopende en spirituele reis die ze maken blijkt een ware beproeving voor hun uithoudingsvermogen én overtuigingen.

The Handmaiden

NU TE ZIEN

The Handmaiden is een moderne versie van Sarah Waters’ boek ‘Fingersmith’. InThe Handmaiden bedenken een vechtlustige vrouwelijke dief en een charmante oplichter samen een list. De vrouw infiltreert in het huis van een Japanse erfgename als haar persoonlijke dienstmeid en verleidt de erfgename, maar haar intenties zijn nog duisterder dan iemand zich had kunnen bedenken..

Moonlight

NU TE ZIEN

De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

La La Land

NU TE ZIEN

In het romantische en kleurrijke La La Land valt de matig succesvolle jazzpianist Sebastian (Ryan Gosling) voor de beginnende actrice Mia (Emma Stone). Wanneer hun carrières succesvol worden moet het koppel keuzes maken die hun liefde onder druk zet. La La Land is een moderne variant op de klassieke Hollywood musical en een ode aan iedereen die durft te dromen.

Mees Kees Langs De Lijn

NU TE ZIEN

In alweer het vierde deel van de populaire Mees Kees reeks doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject. Alle creatieve ideeën van Meester Kees en zijn klas ten spijt, heeft directrice Dreus haar eigen ideeën over de invulling van het project.