An Inconvenient Sequel

NU TE ZIEN

Tien jaar na de eerste film van Al Gore, An Inconvenient Truth, nu een vervolg: An Incovenient Sequal. Het klimaat schreeuwde toen al om aandacht en anno 2017 zeker. Onvermoeibaar strijd hij samen met talloze klimaatdeskundigen om een  invloed uit te oefenen op het internationale klimaatbeleid.

A Ghost Story

NU TE ZIEN

A Ghost Story volgt een spookachtige gedaante die eens een man is geweest. Nadat hij vroegtijdig de aarde heeft moeten verlaten, keert hij terug naar zijn voormalige huis om er eeuwig rond te dwalen. Daar is hij getuige van zijn rouwende geliefde en ziet hij toe hoe zijn bestaan gedurende de tijd langzaam aan het vervagen is.

Suburbicon

NU TE ZIEN

Suburbicon is een lieflijk Amerikaans stadje met deftige gezinnen, prachtige tuintjes en mooie huizen. Gardner en Rose Lodge (Matt Damon en Julianne Moore) wonen er samen met hun tienjarige zoon. Wanneer op een dag een gewelddadige overval bij de familie Lodge plaatsvindt, blijkt dit modelgezin een groot geheim te verbergen.

The Square

NU TE ZIEN

In een vermaard museum houdt een kunstenaar een tentoonstelling met als doel het altruïsme te promoten. Hij doet dit door middel van een symbolische ruimte te scheppen waar alleen maar goede dingen gebeuren, The Square genaamd. De PR-campagne voor dit altruïstische kunstwerk ontploft echter in het gezicht van het museum en dan loopt alles uit de hand... 

Le Fidèle

NU TE ZIEN

De enige bedreiging voor de onvoorwaardelijk lijkende romance tussen de dief Gino en autocoureur Bénédicte, is zijn verleiding om een volgende overval te plegen in de nieuwe misdaadthriller van regisseur Michaël Roskam (Rundskop, The Drop). Le Fidèle is de officiële Belgische inzending voor de Oscar-categorie Niet-Engelse Film.

Daphne

NU TE ZIEN

Daphne, een flamboyante dertiger, lijkt een stuurloos leven te leiden. Ze kampt net als veel van haar generatiegenoten met de vraag wat ze met haar leven wil. Ze gelooft niet echt in de liefde en ze laat zich met name leiden door haar lusten.

Good Time

NU TE ZIEN

Een overval loopt verkeerd af. Het lukt Connie (Robert Pattinson) om te ontsnappen maar zijn broer Nick (Ben Safdie) wordt gearresteerd. Wanneer Connie probeert de borg voor zijn broer bij elkaar te krijgen, wordt hem een andere optie aangeboden: Nick helpen ontsnappen...

Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet

VANAF 4 OKTOBER IN KRITERION

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar Egypte om het graf van zijn ouders te zoeken, zodat hij afscheid van hen kan nemen. Klaas ziet die reis helemaal niet zitten. Hij vindt vliegen naar Egypte maar eng, het kost veel te veel geld en Dummie heeft geen paspoort.

Blade Runner 2049

NU TE ZIEN

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. Deze ontdekking leidt tot een zoektocht naar voormalige Blade Runner Rick Deckard, die al dertig jaar vermist is.

Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.