Kriterion Kinderfilmtheater

Kriterion biedt ook voor de allerkleinsten een gevarieerd filmprogramma. Lees hier meer over al onze kinderactiviteiten en films.

Korte Film Poule bij kinderfilms

Al lange tijd draaien wij geen reclames voor kinderfilms. Om er toch voor te zorgen dat de film niet meteen met de deur in huis zal vallen draaien wij vanaf heden een selectie uit de kinderfilms van de Korte Film Poule van EYE.

Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet

NU TE ZIEN

Dummie heeft heimwee. Hij wil terug naar zijn land, om het graf van zijn vader te zoeken. Klaas heeft daar helemaal geen zin in. Vliegen naar Egypte is eng, kost veel te veel geld, en bovendien heeft Dummie geen paspoort. Maar Dummie regelt alles en Klaas, Goos, Dummie en juffrouw Friek gaan toch op reis!

KinderKlassieker: Abeltje (1998)

ZONDAG 12 EN 26 NOVEMBER | 12:30 | €5,- VOOR KINDEREN

De ongeveer twaalfjarige Abeltje krijgt een baantje in een warenhuis als liftboy. Hij mag van de bedrijfsleider absoluut niet aan het intrigerende groene knopje in de lift komen. Wie zou zo'n uitdaging kunnen weerstaan?

KinderKlassieker: Minoes (2001)

ZONDAG 10 EN 24 DECEMBER | 12:30 | €5,- VOOR KINDEREN

Poes Minoes uit de Emmalaan snapt niet waarom ze er plots uitziet als een een charmante jongedame. Het is raar, maar het heeft ook voordelen. Bevriende katten vertellen haar bijvoorbeeld mensengeheimen, waarmee ze de sympathieke, stuntelige journalist Tibbe helpt, in ruil voor eten en een slaapplaats. Op de 24ste wordt deze Kinderklassieker vergezeld door een katachtig kerstfeestje!

Coco

VANAF 29 NOVEMBER IN KRITERION

Disney Pixar’s Coco is één groot muzikaal en kleurrijk spektakel, dat families uit alle generaties met elkaar verbindt. Ga samen met de jonge aspirant-gitarist Miguel en zijn hondje Dante op een onvergetelijk avontuur naar een kleurrijke wereld vol knotsgekke buitenbeentjes: die van de Mexicaanse muertos!

Dieren uit het Hakkebakkebos

VANAF 14 DECEMBER IN KRITERION | €5,- VOOR KINDEREN

Dieren uit het hakkebakkebos is een nieuwe stop-motion film die je terug brengt naar een wereld vol nostalgie en gezelligheid. Klaas Klautermuis, Maarten Bosmuis en Rein de Vos wonen allen samen in het grote bos waar de gezelligheid af en toe verstoord dreigt te worden door de sluwe vossen plannen van Rein... Gelukkig kunnen de bewoners dit samen oplossen!

KinderKlassieker: Kauwboy (2012)

ZONDAG 7 EN 28 JANUARI | 12:30 | €5,- VOOR KINDEREN

Jojo, een levenslustige jongen van tien jaar uit een gebroken gezin, waar de vader stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is, vindt troost in een onverwachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben.