Cinema Discutabel

Cinema Discutabel is een format waarin Kriterion filmavonden organiseert. De film geeft daarbij altijd stof voor discussie, in een nagesprek of aan de bar. Kriterion organiseert deze avonden zelf, maar soms ook in samenwerking met derden. Vaak is er wat extra's, zoals een debat, poëzie of een DJ-set in thema. Vast onderdeel van Cinema Discutabel zijn de maandelijkse IDFA en een film van Movies That Matter On Tour.

Cinema Discutabel: Hands Over The City

DONDERDAG 14 DECEMBER | 19.30 | €8,-

Hands over the City (1963) is een Italiaanse film met in de hoofdrol geslepen vastgoedbonzen en corrupte bestuurders in het Napels van de jaren zestig. Hoewel we Italië graag associëren met maffiapraktijken en vastgoedschandalen, laat Tim Verlaan in zijn inleiding zien dat politiek en projectontwikkelaars het in de jaren zestig ook in Nederland net iets te goed met elkaar konden vinden.

Recht verbeeld in Kriterion

VRIJDAG 12 JANUARI | 16:30 | €8,-

Sinds twee maanden zijn de rechtenstudenten namelijk neergestreken op Roeterseiland. In het café zijn plots jurisprudentie, pleidooi-discussiegroepen en wettenbundels te vinden naast koffie en filmposters. In een driedelige reeks vertonen we elke derde vrijdagmiddag van de maand een inleiding met film in samenwerking met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA.

MtM on Tour – Januari – Tamara

WOENSDAG 10 JANUARI | 19.30 | €8,-

Na een rechtenstudie in Parijs bezoekt Teo zijn ouders in Venezuela. Hij is van plan snel terug te keren naar zijn goede vrienden in de vrijgevochten stad, waar hij zich meer thuis voelt dan in zijn conservatieve geboorteplaats. Maar wanneer zijn moeder ernstig ziek blijkt te zijn, besluit hij bij haar te blijven en voor haar te zorgen.