Sessies op Zondag: Figgie

ZONDAG 26 MAART | 19:00 | GRATIS ENTREE

Op zondag 26 maart sluit je je weekend af in Kriterion onder het genot van de live muziek van het Utrechtse alternatieve duo Figgie. Figgie kijkt met grote ogen naar de wereld. Kijk je mee?

MtM Festival Simultaanvertoning – Bram Fischer

ZONDAG 26 MAART | 19:30 | €8,-

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede over de ongelijkheid groeit, worden de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een een lid dat al eerder was opgepakt toegevoegd: Nelson Mandela. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich, maar wat het regime niet weet is dat Fischer zelf ook ANC-lid is.

Close-Up (1990)

MAANDAG 27 MAART | 22:00 | €5,-

De inmiddels steeds normalere hybride tussen fictie en documentaire, die ware verhalen en personages laat overvloeien in fictieve elementen, is één van de paradepaardjes van de Iraanse cinema. Close-Up was destijds baanbrekend en draagt dat stempel nog steeds fier.

Ghost in the Shell

VANAF 30 MAART IN KRITERION

In Ghost in the Shell is Scarlett Johansson te zien als Major, een unieke combinatie tussen mens en cyborg die deel uitmaakt van de speciale eenheden.

Train To Busan (Busanhaeng)

VANAF 30 MAART IN KRITERION

De bloedstollende zombiethriller Train to Busan (meer dan vijf miljoen bezoekers in Zuid-Korea en officiële selectie van het Cannes filmfestival) gaat over de gescheiden zakenman Seok-woo die vast komt te zitten in een trein waarin een meisje zit dat besmet is met een zombie-virus.

25 Jaar Schokkend Nieuws

ZATERDAG 1 APRIL | VANAF 18:30

Schokkend Nieuws, hét Nederlandse filmmagazine voor genrecinema bestaat 25 jaar! Kriterion en Schokkend Nieuws vieren dat samen op zaterdag 1 april met een groot feest voor alle liefhebbers van horror, sciencefiction, fantasy en cult.

MtM on Tour – April – A Good Wife

WOENSDAG 12 APRIL | 19:30 | €8,-

In een luxe buitenwijk van Belgrado vervult de welgestelde vijftigjarige Milena met liefde haar traditionele rol als echtgenote en moeder. Ze ontwaakt langzaamaan uit de roes van haar rustige leven wanneer ze op een oude videoband een onthutsend geheim uit het verleden van haar man ontdekt en tegelijkertijd te horen krijgt dat ze ziek is. A Good Wife is het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović.

Lady Macbeth

VANAF 13 APRIL IN KRITERION

Lady Macbeth is een tragisch portret van een Katherine: een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die door een affaire met een jongere arbeider de kracht vindt om te vechten voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Aloys

VANAF 20 APRIL IN KRITERION

Aloys Ador is een eenzame privé-detective die met zijn vader werkt en woont. Wanneer hij wordt benaderd door een mysterieuze vrouw die hem in een hersenspelletje betrekt dat bekend staat als “telephone walking” ontdekt hij een denkbeeldig universum dat hem in staat stelt om te breken uit zijn isolement.

Free Fire

VANAF 27 APRIL IN KRITERION

Wie in wapens handelt, weet dat daar risico’s aan verbonden zijn. Zeker als blijkt dat er bij de kopende én verkopende partij een stel heethoofden rondloopt met de vinger al aan de trekker.

I Am Not Your Negro

VANAF 18 MEI IN KRITERION

De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter.

Little Men

VANAF 18 MEI IN KRITERION

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, verhuist zijn gezin terug naar hun oude huis in Brooklyn. Daar raakt hij bevriend met onderbuurjongen Tony. Als hun families ruzie krijgen over de huur besluiten zij te reageren met een belofte van stilte.